
Oferta dla placówek gastronomicznych
W dzisiejszych czasach coraz częściej spotykamy się z brakiem dobrze wykwalifikowanej i przeszkolonej kadry . Idealnym rozwiązaniem tego problemu jest szkolenie , które w szybki sposób uzupełni wszystkie braki wiedzy i umiejętności personelu.
Program szkoleniowy skierowany do placówek gastronomicznych z całego kraju, który pozwoli na poszerzenie wiadomości i rozwój umiejętności w zawodzie barmana, baristy oraz kelnera z pewnością przełoży się na podwyższony poziom obsługi i lepszą rentowność lokalu. Mobilność naszych działań pozwala nam na prowadzenie szkoleń w dowolnym obiekcie.
Zagadnienia i szczegóły ustalamy indywidualnie przed zamówieniem szkolenia z właścicielem lub menadżmentem lokalu gastronomicznego co pozwali na dokładne sprecyzowanie potrzeb i nacisk na elementy, które należy poprawić.
Po ukończeniu szkolenia absolwenci otrzymują certyfikat ukończenia szkolenia barmańskiego zgodny z MEN.
Oferta dla szkół
Nasze szkolenia coraz częstszym zainteresowaniem cieszą się w szkołach o profilach gastronomicznych, hotelarskich jak i innych. Rozwój gastronomi skłania coraz większą ilość młodych osób do kształcenia się i rozwoju umiejętności w tym właśnie kierunku.
Program szkoleniowy skierowany do uczniów szkół średnich z całego kraju, który pozwoli na zapoznanie się z zawodem barmana, baristy oraz kelnera z pewnością ułatwi wejście do świata gastronomi. Mobilność naszych działań pozwala nam na prowadzenie szkoleń w dowolnej placówce poprzez zorganizowanie na miejscu szkolenia w pełni wyposażonych stanowisk szkoleniowych.
Szkolenie barmańskie
· Wiedza teoretyczna o zawodzie
· Towaroznawstwo napojów
· Rodzaje szkła i sprzętu barmańskiego
· Techniki mieszania i rodzaje koktajli
· Podstawy Working Flair
Szkolenie baristyczne
· Wiedza teoretyczna o zawodzie i kawie
· Nauka pracy na profesjonalnym ekspresie ciśnieniowym
· Rodzaje napojów kawowych
· Nauka parzenia espresso, przygotowywania kaw mlecznych i deserowych
Szkolenie kelnerskie
· Wiedza teoretyczna o zawodzie kelnera
· Zasady funkcjonowania restauracji
· Rodzaje i techniki serwisu kelnerskiego
· Rodzaje zastawy stołowej
· Obsługa Gościa a'la Carte i sprzedaż sugestywna
· Organizacja imprez zbiorowych